Pohana piletina mnogima jedan od najdražih jela koje se vrlo jednostavno priprema. Pripremili smo za vas tacose od pohane piletine i kremastog umaka od limete koji cijelom jelu daje posebnu svježinu. Isprobajte ovo ukusno jelo koje će oduševiti cijelu vašu obitelj. 

Sastojci

  • 600 g piletine
  • 150 g majoneze
  • 1 žlica soka limete
  • 12 malih tortilja
  • 80 g kupusa
  • 1 avokado
  • 200 g rajčica
  • korijander
  • kriške limete

Priprema
Pileća prsa narežite na filete i ispohajte. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte piletinu i pecite ju dok ne dobije zlatnožutu boju. Prebacite na tanjur sa papirnatom salvetom. U međuvremenu, pomiješajte majonezu i sok od limete i začinite je još dodatno po želji. 

Pripremiti povrće, zagrijte tacose na tavi i slažite tako da prvo stavite malo umaka. Narežite piletinu na tanke trakice, dodajte povrće u tacos i na vrh stavite pohano meso i na vrh još umaka s listićima korijanderom. 

Poslužite s kriškama limete.

Izvor: taste