Pohana piletina mnogima jedan od najdražih jela koje se vrlo jednostavno priprema. Pripremili smo za vas tacose od pohane piletine i kremastog umaka od limete koji cijelom jelu daje posebnu svježinu. Isprobajte ovo ukusno jelo koje će oduševiti cijelu vašu obitelj.
Sastojci:
- 600 g piletine
- 150 g majoneze
- 1 žlica soka limete
- 12 malih tortilja
- 80 g kupusa
- 1 avokado
- 200 g rajčica
- korijander
- kriške limete
Priprema:
Pileća prsa narežite na filete i ispohajte. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte piletinu i pecite ju dok ne dobije zlatnožutu boju. Prebacite na tanjur sa papirnatom salvetom. U međuvremenu, pomiješajte majonezu i sok od limete i začinite je još dodatno po želji.
Pripremiti povrće, zagrijte tacose na tavi i slažite tako da prvo stavite malo umaka. Narežite piletinu na tanke trakice, dodajte povrće u tacos i na vrh stavite pohano meso i na vrh još umaka s listićima korijanderom.
Poslužite s kriškama limete.
Izvor: taste
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice