Musaka je popularno jelo koje se rado priprema za ručak, ali ako je stalno s istim sastojcima, brzo može dosaditi. Najčešće se priprema s krumpirom i mljevenim mesom, a mi vam predlažemo tikvice i to pohane. Isprobajte i pohane tikvice na grčki.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 400 g mljevenog mesa
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 jaja
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 1 čaša kiselog vrhnja
- ulje
Priprema:
Luk i češnjak sitno nasjeckajte, pa pirjajte na ulju dok ne postanu prozirni. Zatim dodati meso i sve zajedno dinstati dok meso ne porumeni. Dodajte prstohvat soli i papra. Tikvice očistite, narežite na tanke ploške, pa ih kuhajte na klasičnoj pari. Na dno posude od pećnice složite jedan red tikvica, zatim stavite meso, pa na to složite drugi red tikvica. Umutiti jaje zajedno sa kiselim vrhnjem, pa dobivenom smjesom preliti musaku. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, pa pecite musaku oko 25 minuta.
Izvor: Stil
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice