Musaka je popularno jelo koje se rado priprema za ručak, ali ako je stalno s istim sastojcima, brzo može dosaditi. Najčešće se priprema s krumpirom i mljevenim mesom, a mi vam predlažemo tikvice i to pohane. Isprobajte i pohane tikvice na grčki.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 400 g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 1 čaša kiselog vrhnja
  • ulje
Recept za musaku od pohanih tikvica
Shutterstock 

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, pa pirjajte na ulju dok ne postanu prozirni. Zatim dodati meso i sve zajedno dinstati dok meso ne porumeni. Dodajte prstohvat soli i papra. Tikvice očistite, narežite na tanke ploške, pa ih kuhajte na klasičnoj pari. Na dno posude od pećnice složite jedan red tikvica, zatim stavite meso, pa na to složite drugi red tikvica. Umutiti jaje zajedno sa kiselim vrhnjem, pa dobivenom smjesom preliti musaku. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, pa pecite musaku oko 25 minuta.

 Izvor: Stil