Tikvice obožavaju svi, a brzo i lako se pripremaju. Ako volite pohane tikvice, ali već vam je dosadilo pohanje na isti način, vjerujemo da će vam se svidjeti ovaj recept grčkih kuhara.
Poslužite uz fini umak od kopra ili peršina, češnjaka i octa.
Sastojci:
3-4 tikvice
200-250 gr brašna
sol, suhi začini, ljuta crvena paprika, papar, origano...
4-5 jaja
ulje za prženje
1 vezica peršina ili kopra
4-5 češnja češnjaka
papar
ocat po vašem ukusu (balsamico, jabučni ili neki drugi)
Priprema:
Tajna je u rezanju tikvica koje trebate rezati skroz do peteljke da se od njih napravi lepeza. Zatim ih uvaljajte u prezle od brašna, jaja i začina. Stavite ih u ulje za prženje dok ne porumene. Poslužite ih uz umak od sitno nasjeckanog peršina ili kopra, češnjaka i octa.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice