Cezar salata je obrok koji će vas svaki put osvojiti svježinom i okusom. Jedan je od najpoznatijih i omiljenijih salata diljem svijeta. Njena jednostavna priprema i savršena kombinacija okusa čine je idealnim izborom za lagani ručak. Osnovni sastojci su zelena salata, kremasti dressing umak i hrskava panceta.
Sastojci:
- 3-4 šnite kruha
- maslinovo ulje
- 50 g parmezana
- 4 šnite pancete
- 4 žlice grčkog jogurta
- 1 žličica Dijon senfa
- ½ žličice octa
- ½ režnja češnjaka
- ½ limuna
- 1 glavica zelene salate
- 2 mlada luka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Prelijte šnite kruha maslinovim uljem i malo soli. Pospite polovicom naribanog parmezana, nastojeći da ostane na kruhu. Nakon što se ohladi, narežite na komadiće. Pecite 10-15 minuta dok ne porumene. Pecite slaninu dok ne postane hrskava, a zatim je izlomite na komade.
Pomiješajte jogurt, senf, ocat, češnjak i ostatak parmezana s malo soka od limuna i malo vode, a zatim začinite. Operite salatu i izlomite na listove koje natrgajte na komadiće. Na crh stavite slanine, komadiće kruha i mladi luk. Prelijte umakom.
Izvor: olive
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice