Cezar salata je obrok koji će vas svaki put osvojiti svježinom i okusom. Jedan je od najpoznatijih i omiljenijih salata diljem svijeta. Njena jednostavna priprema i savršena kombinacija okusa čine je idealnim izborom za lagani ručak. Osnovni sastojci su zelena salata, kremasti dressing umak i hrskava panceta

Sastojci:

  • 3-4 šnite kruha 
  • maslinovo ulje
  • 50 g parmezana
  • 4 šnite pancete
  • 4 žlice grčkog jogurta
  • 1 žličica Dijon senfa
  • ½ žličice octa
  • ½ režnja češnjaka
  • ½ limuna
  • 1 glavica zelene salate
  • 2 mlada luka

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Prelijte šnite kruha maslinovim uljem i malo soli. Pospite polovicom naribanog parmezana, nastojeći da ostane na kruhu. Nakon što se ohladi, narežite na komadiće. Pecite 10-15 minuta dok ne porumene. Pecite slaninu dok ne postane hrskava, a zatim je izlomite na komade.

Pomiješajte jogurt, senf, ocat, češnjak i ostatak parmezana s malo soka od limuna i malo vode, a zatim začinite. Operite salatu i izlomite na listove koje natrgajte na komadiće. Na crh stavite slanine, komadiće kruha i mladi luk. Prelijte umakom. 

Izvor: olive