Nakon napornog radnog dana najukusnije je domaće jelo, a nakon što smo vam otkrili univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom, sada vam predlažemo piletinu u umaku s graškom.

Piletina u umaku od graška jedno je od onih starinskih jela koje podsjećaju na maminu i bakinu kuhinju. 

Sastojci:

  • 200 g graška
  • 2 glavice luka, narezane na kockice
  • 3 mrkve oguljene i narezane na kockice
  • 6-8 stabljika celera narezanih na kockice
  • 60 g nasjeckanog peršina
  • 4 češnja češnjaka sitno nasjeckana
  • 1,5 l vode
  • 6 pilećih karabatka
  • 2 lista lovora
  • 3 žlice ulja
  • 1 žlica soli
Recept za piletinu u umaku od graška
Shutterstock 

Priprema

Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i sol i promiješajte da se sjedini. Pržite oko 5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte mrkvu, celer, peršin i češnjak. Pržiti još 10-15 minuta.

Dodajte vodu u lonac i zakuhajte. Dodajte piletinu i lovorov list. Zakuhajte i dodajte grašak. Smanjite vatru da lagano krčka. Nastavite kuhati 2-3 sata, dok piletina ne omekša i ne otpadne s kosti. Skinite lovorov list, kožu i kosti, pa piletinu narežite i vratite u juhu.