Na YouTube kanalu Kuhinja Valentina Mašković pronašli smo zanimljiv recept za gulaš koji se najprije priprema u vrećici za pečenje u pećnici, a zatim kuha klasično.

Sastojci:

  • 1 kg purećeg karabataka
  • 600 g luka
  • 3 mrkve
  • 1-2 paprike
  • 550-600 ml umaka od rajčice
  • U+ulje, biber, so, suhi začini, lovorov list, slatka i ljuta paprika, senf
  • 2 kašike brašna sa 300 ml vode
  • 1 vrećica za pečenje u pećnici

Priprema:

Karabatake očistite, a meso narežite na sitne komade i stavite u vrećicu za pečenje. Luk narežite na kockice, mrkvu naribajte i sve stavite u vrećicu. Papriku i češnjak nasjeckajte i također dodajte u vrećicu. Dodajte začine, ulje, senf i umak od rajčice. Vrećicu zatvorite, protresite, izbockajte čačkalicom i stavite u tepsiju oko sat i pol.

Gulaš premjestite u posudu, dodajte vodu i prokuhajte. Brašno pomiješajte s vodom i ulijte u gulaš pa pustite da prokuha.

Postupak pogledajte u videu: