Trik za ukusan kus-kus je da ga umjesto vode pripremite u pilećem ili povrtnom temeljcu. U kus kus dodajte i sušeno začinsko bilje te koricu limuna, tako da dok stoji u vrućem temeljcu upija sve okuse. Poslužite toplo ili hladno, kao prilog, glavno jelo ili stavite u staklenku i ponesite na posao.

Kus-kus sa sušenim rajčicama i fetom

Sastojci:

60 ml temeljca
120 ml vode
1 češanj češnjaka
100 grama kus kusa
1 žličica origana
¼ žličice papra
½ žličice soli
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice limunovog soka
1 žličica korice limuna
40 g sušenih rajčica
50 g maslina
2 žlice feta sira
180 g konzerviranog graha

Priprema:
Ulijte temeljac u lonac, dodajte vodu, protisnite češanj češnjaka pa pričekajte da zavrije. Umiješajte kus kus, poklopite i maknite s vatre i ostavite pet minuta. Maknite poklopac, umiješajte origano, sol, papar, maslinovo ulje, limunov sok i koricu i ostavite da se kratko hladi dok pripremate ostatak sastojaka.
Sušenu rajčicu narežite na manje komade, masline narežite na kolutiće i pripremite feta sir. Ubacite narezane sastojke, sir i grah u kus kus i sve promiješajte. Ohladite ili poslužite odmah.