• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Vikend delicija - rižoto s vrganjima 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Glavno jelo

        Vikend delicija - rižoto s vrganjima

        20.01.2023 08:39
        20.01.2023 08:39
        0

        Osim svježih vrganja ovo se jelo priprema i od sušenih

         rižoto gljive Izvor: Shutterstock

        Donosimo recept za kremasti rižoto u kojem vrganji vode glavnu riječ. Riječ je o pravoj jesenskoj deliciji, može se raditi i sa svježim i sa sušenim vrganjima pa čak i sa drugim gljivama, poput lisičarki i smrčaka. Za ovaj recept trebat će nam oko 45 minuta a koristit ćemo sušene vrganje. 

        Sastojci:
        Oko 1/2 šalice suhih vrganja
        1 šalica vruće vode, za namakanje gljiva
        2 žlice neslanog maslaca ili 3 žlice maslinovog ulja
        1/2 sitno narezanog luka
        1.5 šalica riže kratkog zrna, kao što je Arborio
        1/3 šalice suhog bijelog vina, lagano zagrijanog
        4 šalice goveđeg temeljca (može i voda ako nemate temeljca)
        4 žlice neslanog maslaca
        1/2 šalice svježe ribanog parmezana
        1/2 šalice vrhnja, po želji
        1 žlica peršina, usitnjenog
        Sol i papar

        Priprema:

        Prvo potopite osušene vrganje u 1 šalicu vruće vode 15 minuta. U međuvremenu pirjajte luk na 2 žlice maslaca (ili 3 žlice maslinovog ulja) na srednje niskoj temperaturi. Kad luk lagano porumeni, prebacite ga na tanjur i umiješajte rižu u maslac (ili ulje) u loncu. Pirjajte rižu nekoliko minuta, dok ne postane prozirna, neprestano miješajući drvenom kuhačom da se ne zalijepi ili zagori. Vratite luk u lonac, umiješajte vino i nastavite miješati dok alkohol ne ispari, 1 do 2 minute. Zatim umiješajte prvu žlicu temeljca (ako koristite običnu vodu, dodajte i oko 3/4 žličice soli), pa dok se upije, usitnite gljive i procijedite tekućinu u kojoj su se natopile kroz cjediljku sa sitnim otvorom. Dodajte nasjeckane gljive i njihovu procijeđenu tekućinu za namakanje u rižu, a zatim nastavite dodavati temeljac (ili vodu) žlicu po žlicu, povremeno miješajući. Čim je riža al dente, ugasite vatru, umiješajte preostalu 1/4 šalice maslaca, 1/2 šalice naribanog sira, vrhnje (ako ga koristite), malo mljevenog papra, peršin i sol po ukusu. Pokrijte i ostavite 2 minute. Poslužite vruće, s preostalim naribanim sirom.

        Možda će vas zanimati

        • BRZO I FINO |

          26. Jan 2022.

          Imamo odgovor na pitanje, a što ćemo danas kuhati?! Ukusni rižoto s povrćem 

          0
           rizoto povrce
        • No Food Waste |

          17. Jan 2023.

          Višak kuhane riže iskoristite za pripremu ukusnog obroka

          0
           riža s povrćem

        Tagovi

        vrganji riža rižoto rižoto s gljivama

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        obavezno isprobajte!

        | Pre 11 h

        Od samo dva sastojka pripremite narančaste njoke

        Njoki od batata
        0

        Okusi Azije

        | 07. Feb 2023.

        Morate testirati ovaj recept za pikantnu cvjetaču!

        shutterstock_1132912736.jpg
        0

        ODLIČNO!

        | 03. Feb 2023.

        Poželjeli ste mekane okruglice od sira i špinata? Pripremite malfatte

        malfatti okruglice
        0

        ručak za 5

        | 01. Feb 2023.

        Recept za najbolji složenac od krumpira

        Složenac od krumpira
        0

        COMFORT FOOD

        | 01. Feb 2023.

        Pripremite njoke s vrganjima

        njoki gljive
        0

        za 20 minuta!

        | 30. Jan 2023.

        Brzinska tjestenina s inćunima

        Tjestenina s inćunima
        0

        ne može brže

        | 24. Jan 2023.

        Odličan ručak s njokima gotov je za manje od 10 minuta!

         Njoki s parmezanom i paprom
        0

        gablec za pet!

        | 20. Jan 2023.

        Morate isprobati salatu od kvinoje i tune!

         Salata od tune, avokada i kvinoje
        0

        dobar tek!

        | 19. Jan 2023.

        Pečena pileća prsa kojima nećete moći odoljeti

         shutterstock_1642267786.jpg
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         polpete
        0

        DOBRE IDEJE

        | 24. Feb 2022.

        Kako pripremiti ukusne obroke od ostataka hrane? Imamo odlične recepte

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         shutterstock_1773417203.jpg
        0

        prilog ili snack?

        | 05. Jan 2023.

        Hrskava cvjetača iz pećnice

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.