Salata s tjesteninom može poslužiti kao glavno jelo tijekom radnog tjedna, ali i dobar dodatak mesu s roštilja.
Možete je pripremiti večer ranije, zatvoriti u posudu s poklopcem i dobro rashladiti u hladnjaku. Ako želite, umiješajte i ocijeđenu tunu iz konzerve. Dobar tek!
Kremasta salata s tjesteninom
Sastojci:
- 250 g makarona
- 1 crvena paprika
- 2 štapića celera
- 1 mala glavica ljubičastog luka
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 150 g majoneze
- 70 g kiselog vrhnja
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica vinskog octa
- 2 žličice senfa
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice papra
- ¼ žličice češnjaka u granulama
- ⅛ žličice čili pahuljica
Priprema:
- Vodu dobro posolite pa skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih, lagano isperite hladnom vodom i pokapajte s malo maslinovog ulja kako se ne bi zalijepili.
- Crvenu papriku, celer, luka i jaja narežite na kockice.
- U velikoj zdjeli pomiješajte makarone s povrćem, stavite u hladnjak i pripremite dresing.
- U manju posudu dodajte majonezu, kiselo vrhnje, limunov sok, vinski ocat i senf sa začinima. Miješajte dok se sastojci ne sjedine pa prelijte preko salate.
- Dobro promiješajte, prekrijte poklopcem i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice