Salata s tjesteninom može poslužiti kao glavno jelo tijekom radnog tjedna, ali i dobar dodatak mesu s roštilja.

Možete je pripremiti večer ranije, zatvoriti u posudu s poklopcem i dobro rashladiti u hladnjaku. Ako želite, umiješajte i ocijeđenu tunu iz konzerve. Dobar tek!

Kremasta salata s tjesteninom

Sastojci:

  • 250 g makarona
  • 1 crvena paprika
  • 2 štapića celera
  • 1 mala glavica ljubičastog luka
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • 150 g majoneze
  • 70 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica vinskog octa
  • 2 žličice senfa
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice češnjaka u granulama
  • ⅛ žličice čili pahuljica

Priprema:

  1. Vodu dobro posolite pa skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih, lagano isperite hladnom vodom i pokapajte s malo maslinovog ulja kako se ne bi zalijepili.
  2. Crvenu papriku, celer, luka i jaja narežite na kockice.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte makarone s povrćem, stavite u hladnjak i pripremite dresing.
  4. U manju posudu dodajte majonezu, kiselo vrhnje, limunov sok, vinski ocat i senf sa začinima. Miješajte dok se sastojci ne sjedine pa prelijte preko salate.
  5. Dobro promiješajte, prekrijte poklopcem i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.