Svježe, tanko narezane rotkvice su savršene za uskrsni stol, ali preporučujemo da ipak malo eksperimentirate. Prelijte ih medom i balzamičnim octom, ubacite ih u pećnicu i uživajte u svakom zalogaju.
Poslužit će kao odličan prilog, ali i odlična baza za bogatu salatu. Dobar tek!
Zapečene rotkvice
Sastojci:
- 2 vezice rotkvica
- 2 žlice maslaca
- 1 žličica soli
- ¼ žličice papra
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žlica svježe sjeckanog peršina
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Rotkvice operite, prerežite po dužini i stavite u posudu.
- Prelijte ih otopljenim maslacem, dodajte začine i dobro promiješajte.
- Posložite rotkvice na lim za pečenje i stavite u pećnicu na 20 minuta.
- Po želji ih prelijte medom i balzamičnim octom, pospite svježim začinskim biljem i poslužite dok su još tople.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice