Svježe, tanko narezane rotkvice su savršene za uskrsni stol, ali preporučujemo da ipak malo eksperimentirate. Prelijte ih medom i balzamičnim octom, ubacite ih u pećnicu i uživajte u svakom zalogaju.

Poslužit će kao odličan prilog, ali i odlična baza za bogatu salatu. Dobar tek!

Zapečene rotkvice

Sastojci:

  • 2 vezice rotkvica
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Rotkvice operite, prerežite po dužini i stavite u posudu.
  2. Prelijte ih otopljenim maslacem, dodajte začine i dobro promiješajte.
  3. Posložite rotkvice na lim za pečenje i stavite u pećnicu na 20 minuta.
  4. Po želji ih prelijte medom i balzamičnim octom, pospite svježim začinskim biljem i poslužite dok su još tople.