• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Šarena salata s bulgurom popravit će vam dan 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Glavno jelo

        Šarena salata s bulgurom popravit će vam dan

        10.04.2023 12:12
        10.04.2023 12:12
        0

        Ova brza salata s bulgurom odličan je izbor za gablec ili laganu večeru.

         Tabbouleh salata Izvor: Shutterstock

        Tabbouleh, najpoznatija libanonska salata, napravljena od začinskog bilja, bulgura i značajne količine svježeg peršina, najčešće se konzumira kao predjelo. Uz salatu često se poslužuje pita kruha, humus ili baba ganoush.

        Nemojte da vas količina peršina zastraši, osim što će salati dati intenzivan okus, prepun je ljekovitih svojstva.

        Tabbouleh salata

        Sastojci:

        • 100 g bulgura
        • 1 svježi krastavac
        • 1 veća rajčica
        • 1 žličica soli
        • 150 g kovrčavog peršina
        • 10 g listića mente
        • 1 mladi luk
        • 70 ml maslinovog ulja
        • 4 žlice limunovog soka
        • 1 češanj češnjaka

        Priprema:

        1. Namočite bulgur s vodom prema uputama na pakiranju, ocijedite višak vode pa ostavite sa strane da se ohladi.
        2. Krastavac i rajčicu operite, narežite na manje kockice, pospite sa soli pa ostavite sa strane.
        3. Odrežite deblje krajeve stabljika peršina, a ostatak usitnite nožem. Peršin možete narezati ručno, no bit će puno brže i jednostavnije ako upotrijebite sjeckalicu.
        4. U posudu s peršinom dodajte ohlađeni bulgur. Mladi luk nasjeckajte na kolutiće, a mentu ugrubo usitnite pa prebacite u posudu s bulgurom.
        5. Procijedite i bacite sok koji se nakupio na dnu zdjele od rajčice i krastavca pa dodajte ostatku namirnica.
        6. U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i protisnuti češnjak. Prelijte preko salate, promiješajte i po potrebi prilagodite s još začina.
        7. Ako imate vremena ostavite 15 minuta prije posluživanja da se okusi sjedine.

        Možda će vas zanimati

        • sezonsko čudo! |

          06. Apr 2023.

          Pečene rotkvice odličan su proljetni prilog

          0
           Zapečene rotkvice
        • OMILJENI PRILOG |

          04. Apr 2023.

          Otkrijte kako pripremiti sočnu salatu od mladog krumpira

          0
           krumpir salata

        Tagovi

        salata libanonska kuhinja ručak bulgur

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        Pre 1 h

        PUNJENE PAPRIKE NA MEKSIČKI: Ukusno i zasitno jelo s bogatim nadjevom s dodatkom sira koji se topi

        00:00
        0

        22. Sep 2023.

        PUNJENE LIGNJE U BIJELOM VINU: Klasičan talijanski specijalitet s aromatičnim punjenjem od parmezana i začina

        00:00
        0

        21. Sep 2023.

        JEDNOSTAVNO VARIVO OD GRAHA: Kako napraviti najbolje jelo na žlicu koje će obožavati cijela obitelj

        0

        20. Sep 2023.

        MUSAKA IZ TAVE: Nikad jednostavnije omiljeno jelo, a gotovo je dvostruko brže nego u pećnici

        00:00
        0

        19. Sep 2023.

        PILEĆE ROLICE S TIKVICAMA: Brz i ukusan obrok s jednostavnim namirnicama i sastojkom koji im daje poseban okus

        0

        17. Sep 2023.

        SOČNI PILEĆI BATCI IZ PEĆNICE: Jednostavno, a ukusno jelo u marinadi s posebnim sastojkom, krumpirom i povrćem

        0

        15. Sep 2023.

        PRIPREMITE RIBU ZA 5 MINUTA: Francuski recept za aromatično jelo idealan je kada ste u žurbi

        00:00
        0

        14. Sep 2023.

        BOLONJEZ PO RECEPTU JAMIEJA OLIVERA: Slavni kuhar otkriva svoju tajnu za najjednostavniji mesni ragu

        00:00
        0

        14. Sep 2023.

        STARINSKO JELO NA ŽLICU: Ričet je varivo od graha i ječma, a okus i miris vraća u djetinjstvo

        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.