Paket kupovnih njoka i konzerva graška dijele vas od odličnog ručka za četveročlanu obitelj. Jasno nam je kako ovi njoki nisu nedjeljna gozba, ali su odličan izbor tijekom radnog tjedna, kada je teško ugurati kuhanje u raspored obaveza.

Jedina dodatna uputa koju imamo jest da ne štedite na parmezanu. Naravno, možete dodati i komadiće zapečene slanine. I to je to!

Njoki s graškom

Sastojci:

  • 450 g njoka
  • 50 g maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žličice svježeg timijana
  • 350 ml pilećeg temeljca
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 300 g graška iz konzerve
  • 1 žličica limunove korice
  • 1 žlica limunovog soka
  • 50 g naribanog parmezana

Priprema:

  1. U većoj tavi otopite polovicu maslaca pa dodajte njoke. Pustite ih da se prže 10-ak minuta, dok ne poprime zlatnu boju, i dobro promiješajte s vremena na vrijeme. Maknite njoke iz tavice.
  2. Na istoj tavici popržite češnjak i timijan, vratite njoke pa podlijte temeljcem.
  3. Posolite i popaprite pa pustite da se kuha otprilike pet minuta, dok veći dio temeljca ne ispari.
  4. Dodajte grašak, limunov sok i koricu i preostali maslac. Dobro promiješajte pa kuhajte još par minuta na laganoj vatri, dok se maslac ne rastopi.
  5. Maknite s vatre, servirajte u tanjura i pospite naribanim parmezanom. Poslužite odmah!