Juhe su odličan obrok tijekom cijele godine, a ljeti se posebno ističe juha od rajčice. Ova brz i jednostavna juha idealna je za ljetne dane zato što vam daje energiju i puno hranjivih sastojaka. Zakuhajte rajčicu i uživajte u ukusnoj krem juhi od rajčice obogaćenom aromom bosiljka

Sastojci:

  • 56 g maslac
  • 2 luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1,5 kg zgnječenih rajčica
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • bosiljak
  • 1 žlica šećera
  • papar
  • 120 ml vrhnja
  • 35 g parmezana

Priprema:
Zagrijte lonac, dodajte maslac pa dodajte nasjeckani luk. Dinstajte 10 minuta, miješajući, dok ne omekša. Dodajte zgnječene rajčice, pileći temeljac, bosiljak, šećer i papar. Pomiješajte i pustite da zakipi, smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. 

Štapnim mikserom izblendajte juhu, dodajte vrhnje i parmezan i vratite na vatru. Nasjeckajte bosiljak.