Ovaj jednostavan i jeftin recept za povrtni temeljac oduševit će vas svojim aromatičnim okusom povrća od kojeg se sastoji. Kako bi okus temeljca bio što bolji birajte domaće povrće sa tržnica ili kupite od lokalnih proizvođača. Temeljac možete jednom skuhati i koristit više puta za više jela, potrebno ga je samo čuvati u hladnjaku i stavite u zamrzivač gdje će mu rok trajanja biti još duži.
Sastojci:
- 2 luka
- 4 mrkve
- 2 stabiljke celera
- vrhovi poriluka
- 1 glavica češnjaka
- peršin
- vezica majčine dušice
- 3 lista lovora
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
- 2,5 l vode
Priprema:
Stavite luk, mrkvu, celer, vrhove poriluka, češnjak, peršin, majčinu dušicu, lovorov list, sol, papar i vodu u veliki lonac i zakuhajte na jakoj vatri. Smanjite vatru i poklopljeno lagano kuhajte 1 sat. Procijedite i začinite po želji i koristite u svojim omiljenim jelima s temeljcem.
izvor: Love and lemons
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice