Umjesto kupovnih, napravite svoje domaće kocke za juhu koje uvelike olakšavaju pripremu domaćih juha ili variva, ali i brudeta.
Sastojci:
- 150 g krumpira
- 150 g mrkve
- 100 g celera
- 100 g poriluka
- 1 luk
- 150 g sitne soli
Priprema:
Sve povrće operite, ogulite i nasjeckajte. U većoj tavi zagrijte malo ulja i nakon par minuta dodajte nasjeckano povrće. Pirjati 10 minuta. Dodajte sol i pustite da se otopi, pa pirjajte još 15 minuta. Sve prebacite u blender i miksajte dok ne postane glatko. Sve vratite na štednjak i kuhajte još 10 minuta.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice