Juha od poriluka i krumpira nije samo nevjerojatno ukusna, već je i prava riznica vitamina, minerala i vlakana koji pomažu u jačanju imunološkog sustava, poboljšanju probave, pa čak i povećanju razine energije.
Francuskinje već godinama jedu juhu od poriluka kada žele skinuti koji kilogram pa je to odlično rješenje ako želite smršavjeti. Recept donosimo s YouTube kanala Healthy Recipes.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 3 veća poriluka
- 3 krumpira
- 1,5 l temeljca od povrća (kocka za juhu + voda)
- 1-2 lista lovora
- 1/2 žličice suhe majčine dušice
- sol i papar po želji
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk i češnjak. Zatim dodajte nasjeckani poriluk i pržite još par minuta.
Zalijte temeljcem (kocku za juhu pomiješajte s 1,5 l vode). Promiješajte i dodajte krumpir narezan na kockice.
Poklopite i kuhajte 10-15 minuta. Zatim promiješajte, pa dodajte začine.
Izvadite 2-3 zaimače juhe sa svim povrćem i izblendajte pa vratite u juhu. Promiješajte i poslužite.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice