Mnogi ne mogu zamisliti ručak bez juhe, a topla pileća juha nije samo ukusna već je i iznimno zdrava. Na YouTube kanalu Inspired Taste pronašli smo recept za juhu koja se kuha s cijelim piletom i noklicama koje se pripremaju od samodizajućeg brašna, mlijeka, maslaca i začina.
Samodizajuće brašno postoji na tržištu kao gotov proizvod, a ako vam nije dostupno, možete ga napraviti sami od običnog brašna u koje ćete dodati prašak za pecivo.
Sastojci
Za juhu:
1 manje pile
1 luk
1 češnjak češnjaka
1 mrkva
2 stabljike celera
3 lista lovora
8 zrna papra
svježi timijan
Za noklice:
325 g samodizajućeg brašna
350 ml mlijeka
60 g maslaca
sol, papar
2 žlice nasjeckanog peršina
Recept za juhu s cijelim piletom i noklicama
Skuhajte piletinu
Stavite cijelo pile u lonac, dodajte luk, celer i mrkvu. Zatim dodajte cijeli češanj češnjaka protisnut nožem, papar u zrnu i list lovora. Posolite i podlijte vodom. Poklopite i kuhajte dok meso ne omekša, povremeno skidajući pjenu.
Procijedite i narežite meso
Kad je piletina kuhana, izvadite je iz lonca, a juhu procijedite. Zatim u procijeđenu juhu dodajte nasjeckanu mrkvu i celer te majčinu dušicu zamotanu u gazu. Nakon 5 minuta izvadite timijan. Dodajte meso koje ste nasjeckali i skinuli mu kožu.
Napravite noklice
U bašno dodajte sol i papar, nasjeckani peršin i promiješajte. Zatim ulijte mlijeko i otopljeni maslac i sve dobro promiješajte.
Kuhajte noklice
U vruću juhu stravljajte žlicu po žlicu smjese, kuhajte dok ne omekšaju.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice