Mnogi ne mogu zamisliti ručak bez juhe, a topla pileća juha nije samo ukusna već je i iznimno zdrava. Na YouTube kanalu Inspired Taste pronašli smo recept za juhu koja se kuha s cijelim piletom i noklicama koje se pripremaju od samodizajućeg brašna, mlijeka, maslaca i začina.

Samodizajuće brašno postoji na tržištu kao gotov proizvod, a ako vam nije dostupno, možete ga napraviti sami od običnog brašna u koje ćete dodati prašak za pecivo.

Sastojci

Za juhu:

1 manje pile
1 luk
1 češnjak češnjaka
1 mrkva
2 stabljike celera
3 lista lovora
8 zrna papra
svježi timijan

Za noklice:

325 g samodizajućeg brašna
350 ml mlijeka
60 g maslaca
sol, papar
2 žlice nasjeckanog peršina

Recept za juhu s cijelim piletom i noklicama

10:08
Korak 1

Skuhajte piletinu

Stavite cijelo pile u lonac, dodajte luk, celer i mrkvu. Zatim dodajte cijeli češanj češnjaka protisnut nožem, papar u zrnu i list lovora. Posolite i podlijte vodom. Poklopite i kuhajte dok meso ne omekša, povremeno skidajući pjenu. 

10:15
Korak 2

Procijedite i narežite meso

Kad je piletina kuhana, izvadite je iz lonca, a juhu procijedite. Zatim u procijeđenu juhu dodajte nasjeckanu mrkvu i celer te majčinu dušicu zamotanu u gazu. Nakon 5 minuta izvadite timijan. Dodajte meso koje ste nasjeckali i skinuli mu kožu.

Recept za juhu s cijelim piletom i noklicama
Shutterstock 

10:15
Korak 3

Napravite noklice

U bašno dodajte sol i papar, nasjeckani peršin i promiješajte. Zatim ulijte mlijeko i otopljeni maslac i sve dobro promiješajte.

10:18
Korak 4

Kuhajte noklice

U vruću juhu stravljajte žlicu po žlicu smjese, kuhajte dok ne omekšaju.

Postupak pripreme pogledajte u videu: