Pesto rosso ili crveni pesto je vrsta pesta crvene boje zbog sušenih rajčica. Crveni pesto podrijtelom je sa Sicilije, napravljen je od sušenih rajčica, maslinovog ulja, češnjaka i pinjola koji daju posebnu aromu cijelome pestu. Odlična je zamijena za pesto od bosiljka, a posebno će ga zavoljeti svi ljubitelji rajčice.
Sastojci:
- 2 žlice pinjola
- 40 g parmezana
- češanj češnjaka
- 100 g sušenih rajčica
- 100 ml maslinovog ulja
- šećer
- crni papar
Priprema:
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri bez masnoće i u njoj popržite pinjole dok ne porumene. Parmezan narežite na sitne komadiće. Ogulite i prepolovite češnjak.
U blender stavite pinjole, sušene rajčice, parmezan i češnjak s maslinovim uljem kako biste dobili kremasti pesto. Začinite blago sa šećerom i paprom. Koristite ga za pripremu umaka uz tjesteninu ili njoke.
Izvor: Bakerita
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice