Hrskavi svježi krastavac najčešća je namirnica u osvježavajućim ljetnim salatama. Hrskava salata s ukiseljenim lukom i svježim koprom ima pravu aromatičnu notu koja ovu salatu čini savršenim prilogom. U nastavku videa potražite video u kojem je detaljno prikazana priprema ove salate. 

Sastojci:

  • 2 krastavca
  • 1 crveni luk
  • kopar
  • 3 žlice metvice

Dressing:

  • 60 ml vode
  • 120 ml octa
  • 78 ml
  • žličica soli
  • pola žličice papra

Priprema:
Dodajte vodu, ocat i šećer u srednji lonac. Stavite na srednju vatru i miješajte dok se šećer ne otopi, a zatim maknite s vatre. 

Prepolovite i tanko narežite jednu manju glavicu luka. U otopinu octa stavite luke narezan na ploške, promiješajte i ostavite sa strane. Uklonite dio kore s krastavaca i narežite na tanke ploške. Stavite krastavce u veliku zdjelu, posolite i promiješajte, a zatim pokrijte i ostavite da se hladi 30-40 minuta. Ocijedite višak soka iz krastavaca. Nasjeckajte svježi kopar i metvicu. Na krastavce prelijte desing i luk. Pospite koprom i metvicom. Promiješajte i poslužite.

Izvor: Preppy kitchen