Vražja jaja zanimljivo je predjelo, a priprema se od tvrdo kuhanih jaja punjenih smjesom od žumanjaka pomiješanih s drugim sastojcima poput majoneze i senfa te nekih ljutih namirnica poput feferona ili umaka Tabasco.

Mogu se jesti kao prilog glavnom jelu, ali i samostalno predjelo. Zbog jednostavne pripreme obožavaju ih brojni ljubitelji kuhanja među kojima je i proslavljena televizijska voditeljica, 69-godišnja Oprah Winfrey, koja je svoj recept za punjena jaja podijelila u sklopu kuharice "Food, Health, and Happiness" koju je izdala 2017. godine.

Sastojci:

  • 12 velikih jaja
  • 3 žlice majoneze
  • 2 žlice senfa
  • 1 žlica mljevenog kiselog krastavca
  • 1 žličica umaka Worcestershire
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 žličica umaka od hrena
  • 1 žličica umaka Tabasco
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • sol
  • svježe mljevena paprika
Vražja jaja
Shutterstock Vražja jaja

Priprema:

Jaja tvrdo skuhajte i prerežite svako po dužini na pola. Uklonite žumanjke i stavite u posudu sa svim ostalim sastojcima; dobro promiješati. Žlicom napuniti bjelanjke s pripremljenom smjesom i posuti peršinom i crvenom paprikom. Pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena. Poslužite ohlađeno.