Hrskavi kruh, lagana ricotta i svježi grašak pomiješan s mentom i limunovom koricom nezaobilazna je proljetna kombinacija. Ovaj spoj okusa i tekstura nikada vam neće dosaditi, vjerujte nam.

Poslužit će kao predjelo, međuobrok, ali i doručak na dane kada se stignete malo pozabaviti pripremom. Dobar tek!

Recept za crostine s graškom i ricottom

Sastojci:

  • 1 baget
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 100 g svježeg graška
  • listiće svježe mente
  • 1 žličica limunove korice
  • 100 g ricotte
  • sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pripremite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.
  2. Narežite kruh na kriške. Svaku krišku lagano premažite uljem i poslažite ih na lim za pečenje.
  3. Stavite kruh u pećnicu pa pričekajte da dobije zlatnu boju i postane hrskav, otprilike pet do sedam minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
  4. Zakuhajte mali lonac s vodom i blanširajte grašak. Ocijedite i odmah isperite hladnom vodom pa ga još kratko ostavite u cjedilu kako bi se ocijedio u potpunosti.
  5. Stavite grašak u zdjelu, dodajte koricu limuna, nasjeckane listiće mente, maslinovo ulje te sol i papar. Kušajte pa po potrebi i prilagodite okuse.
  6. Svaku krišku kruha namažite debelim slojem ricotte, zatim stavite grašak i po želji dodajte još par kapi maslinovog ulja ili korice limuna. Poslužite odmah!