Hrskavi kruh, lagana ricotta i svježi grašak pomiješan s mentom i limunovom koricom nezaobilazna je proljetna kombinacija. Ovaj spoj okusa i tekstura nikada vam neće dosaditi, vjerujte nam.
Poslužit će kao predjelo, međuobrok, ali i doručak na dane kada se stignete malo pozabaviti pripremom. Dobar tek!
Recept za crostine s graškom i ricottom
Sastojci:
- 1 baget
- 3 žlice maslinovog ulja
- 100 g svježeg graška
- listiće svježe mente
- 1 žličica limunove korice
- 100 g ricotte
- sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pripremite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.
- Narežite kruh na kriške. Svaku krišku lagano premažite uljem i poslažite ih na lim za pečenje.
- Stavite kruh u pećnicu pa pričekajte da dobije zlatnu boju i postane hrskav, otprilike pet do sedam minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
- Zakuhajte mali lonac s vodom i blanširajte grašak. Ocijedite i odmah isperite hladnom vodom pa ga još kratko ostavite u cjedilu kako bi se ocijedio u potpunosti.
- Stavite grašak u zdjelu, dodajte koricu limuna, nasjeckane listiće mente, maslinovo ulje te sol i papar. Kušajte pa po potrebi i prilagodite okuse.
- Svaku krišku kruha namažite debelim slojem ricotte, zatim stavite grašak i po želji dodajte još par kapi maslinovog ulja ili korice limuna. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice