Tikvica je vrlo zahvalno povrće za raznovrsna jela jer se jednostavno priprema, od krem juha, pohanih tikvica do raznih složenaca i pita od tikvica. A pržene tikvice u kombinaciji s krumpirom i sirom s neočekivanim dodatkom - zobenim pahuljicama, ukusnije su od ćevapa.

Napravite jeftiniju, povrtnu verziju ćevapa i uživajte u zasitnom i ukusnom obroku uz koji možete poslužiti omiljeni umak.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 2 jaja
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 krumpir
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica provansalske mješavine začina
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 1 vezica peršina
  • sol, papar
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • 2 žlice brašna
  • ulje

Priprema:

Tikvicu naribajte, posolite i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Dobro ih ocijedite.

Naribajte mrkvu, sir i krumpir te dodajte tikvicama. Dodajte jaja, nasjeckani peršin i češnjak. Posolite i popaprite pa pospite provansalskim začinom i slatkom paprikom. Na kraju dodajte mljevene zobene pahuljice (možete ih samljeti u blenderu), dobro promiješajte i ostavite smjesu da odstoji najmanje 20 minuta. Oblikujte ćevape i uvaljajte u brašno te pržite svaki po 4 do 5 minuta sa svake strane.

Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu: