Senf je jedan od najpopularnijih umaka, a koristi se u pripremi raznih jela, od marinade za meso do umaka i kao dodatak gotovom jelu kao što su kobasice. Nije ga teško napraviti kod kuće, a s YouTube kanala One day One recipe donosimo vam dva načina za pripremu domaćeg senfa.
Sastojci:
Opcija 1:
100 g sjemenke gorušice
80 ml jabučnog octa
80 ml vode
1 čajna žličica soli
1 žličica kurkume po želji
Opcija 2:
50 g senfa u prahu
1/2 žličice soli
1 žlica jabučnog octa
4 žlice mlake vode
Priprema:
Sjemenke gorušice stavite u staklenku s poklopcem, zatim dodajte ostale sastojke (osim kurkume) i promiješajte. Sadržaj izmiksajte štapnim mikserom, po potrebi dodajte malo vode. Na kraju umiješajte kurkumu za boju.
Za drugu metodu, prosijte senf u prahu. Dodajte ostale sastojke u zdjelu i promiješajte da se sjedine.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice