Salata s kvinojom i povrćem idealna je za večeru jer su namirnice u njoj bogati izvori magnezija i minerala koji su neophodni za dobar san. Magnezij također djeluje tako što povećava razine gama-aminomaslačne kiseline u mozgu, što "usporava" razmišljanje i pomaže vam da zaspite.
Sastojci:
- šalica kvinoje
- bučine sjemenke
- 1 tikvica
- 1 mrkva
- 1 limun
- mladi luk
- peršin
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema:
Operite kvinoju, zatim je ostavite u vodi nekoliko sati, mijenjajući tekućinu nekoliko puta. Pazite da zrna budu potpuno prekrivena vodom. U međuvremenu ogulite tikvice i mrkvu. Prokuhajte kvinoju u blago posoljenoj vodi oko 15 minuta. Ocijedite i ostavite da se ohladi. Posolite po želji i dodajte sok od 1 limuna. Peršin i luk sitno nasjeckajte. Sve sastojke dobro promiješajte, dodajte malo maslinovog ulja i začine po želji.
Izvor: Stil kurir
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice