Već smo puno puta pisali zašto zimi trebamo jesti kiseli kupus, a dali smo vam i nekoliko trikova za savršenu salatu od kupusa, no kad se govori o kupusu, zaboravlja se na crveni kupus. Ljubičasta hrana izuzetno je zdrava i donosi mnoge zdravstvene dobrobiti za organizam, a crveni kupus spada u takve namirnice.

Salata od crvenog kupusa jako paše uz tamno meso, primjerice pečenu patku ili gusku, ali ako dodate u nju još sastojaka, poput mrkve i jabuke, može biti i odlično predjelo ili salata kao glavno jelo.

Sastojci:

pola glavice crvenog kupusa
1 mrkva
1 jabuka
1 luk
2-3 žlice majoneze
2 žlice balzamičnog octa
sol i papar po ukusu

Priprema:

Kupus sitno nasjeckajte. Mrkvu i jabuku ogulite i naribajte. Povrće posolite i ostavite da odstoji oko pola sata. Nakon tog vremena ocijedite vodu. Luk sitno nasjeckajte i dodajte ga u salatu. Dodajte majonezu, ocat, sol i papar i promiješajte.

Postupak pogledajte u videu: