Jela s tjesteninom spadaju u najbrža i najjednostavnija jela kad vam se žuri i nemate vremena za puno provoditi u kuhinji, a želite ukusan i zasitan obrok. Ovaj recept uključuje svježi špinat, sušene i svježe rajčice te na kraju nezaobilazan parmezan.

Sastojci

300 g svježeg špinata

4 sušene rajčice u ulju

200 g cherry rajčica

300 g tjestenine

1 luk

maslinovo ulje

100 g parmezana

sol, papar

Recept za tjesteninu sa špinatom i rajčicom

15:34
Korak 1

Skuhajte špinat

Očistite i operite špinat pa ga kratko prokuhajte u vreloj vodi.

15:36
Korak 2

Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju i sačuvajte malo vode od kuhanja.

15:36
Korak 3

Pirjajte

Sušene rajčice ocijedite i nasjeckajte, a cherry rajčice operite i prepolovite. Luk nasjeckajte i propirjajte na žlici ulja. Umiješajte sušenu rajčicu i sve zajedno kratko zagrijte, zatim dodajte špinat i mini rajčice. Posolite i popaprite, po potrebi dodajte malo vode od kuhanja tjestenine. Pomiješajte s tjesteninom pa, netom prije posluživanja, pospite naribanim parmezanom.