Jela s tjesteninom spadaju u najbrža i najjednostavnija jela kad vam se žuri i nemate vremena za puno provoditi u kuhinji, a želite ukusan i zasitan obrok. Ovaj recept uključuje svježi špinat, sušene i svježe rajčice te na kraju nezaobilazan parmezan.
Sastojci
300 g svježeg špinata
4 sušene rajčice u ulju
200 g cherry rajčica
300 g tjestenine
1 luk
maslinovo ulje
100 g parmezana
sol, papar
Recept za tjesteninu sa špinatom i rajčicom
Skuhajte špinat
Očistite i operite špinat pa ga kratko prokuhajte u vreloj vodi.
Skuhajte tjesteninu
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju i sačuvajte malo vode od kuhanja.
Pirjajte
Sušene rajčice ocijedite i nasjeckajte, a cherry rajčice operite i prepolovite. Luk nasjeckajte i propirjajte na žlici ulja. Umiješajte sušenu rajčicu i sve zajedno kratko zagrijte, zatim dodajte špinat i mini rajčice. Posolite i popaprite, po potrebi dodajte malo vode od kuhanja tjestenine. Pomiješajte s tjesteninom pa, netom prije posluživanja, pospite naribanim parmezanom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice