Tjestenina i jela s tjesteninom spadaju u najomiljenija jela na svijetu. Obična tjestenina od bijelog brašna jedna je i od najjeftinijih i najpraktičnijih namirnica, a vrlo zasitnih jer je bogata ugljikohidratima. 

Ukusna je i skuhana te prelivena umakom od rajčice, a ako želite malo pojačati obrok, zapecite je u pećnici sa sirom. Ovakav obrok gotov je za pola sata.

Sastojci

400 g tjestenine
400 g krem ​​sira
2 rajčice
400 ml nemasnog kiselog vrhnja
100 g sira
sol, papar

Recept za zapečenu tjesteninu sa sirom i rajčicom

9:29
Korak 1

Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu kao i obično u slanoj vodi. 

9:32
Korak 2

Pripremite rajčice

Rajčice operite i narežite na kolutiće. 

9:32
Korak 3

Pomiješajte

Kada je tjestenina kuhana, procijedite je, pomiješajte s krem ​​sirom, začinite po želji i sve zajedno stavite u vatrostalnu zdjelu. 

9:32
Korak 4

Prelijte

Prelijte neutralnom kiselim vrhnjem, složite gore rajčicu. 

Zapečena tjestenina bolonjez
Shutterstock 

9:33
Korak 5

Pecite

Pokrijte folijom i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva. Pecite dvadesetak minuta.

9:33
Korak 6

Pospite sirom

Pred kraj pečenja maknite foliju, pospite naribanim sirom i vratite u pećnicu da se uhvati korica i lijepo zapeče.