Mnogi ne mogu zamisliti sendvič ili francusku salatu bez majoneze, a ovaj ukusan namaz često je baza raznim umacima i sastojak raznih jela. Priprema se od žumanjaka, biljnog ulja, octa, soli i papra, a ponekad se dodaje i senf. No oni koji traže zdraviju verziju ili zamjenu za ovaj umak, mogu iskoristiti ideju Danijele Dvornik koja ju je pripremila od avokada, piše Story.
"Za majonezu od avokada vam je potrebno: 1 do 2 avokada, sok od pola limuna, 1 ABC sir (veliko pakiranje), sol, papar, 1 čašica čvrstog jogurta (grčki)", napisala je nam svom profilu na Instagramu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice