Špinat je najboljeg okusa u mladom izdanju te najbogatiji hranjivim tvarima, posebno željezom, beta karotenom, folnom kiselinom, kalcijem i vitaminom C, a pri kupnji treba paziti da lišće nije uvelo ili oštećeno.
U ovom zelenom povrću možete uživati na brojne načine: kuhanom s krumpirom, ali i sirovim na salatu, u smoothijima ili kao pesto, a odličan je i u juhama, s tjesteninom (posebno je ukusan u lazanjama), rižom, lososom te s mlječnim proizvodima i jajima.
Osim u salatama odličan je dodatak i za nadjevena, punjena jaja. Ovakav obrok izgleda vrlčo privlačno pa je savršeno predjelo ili prilog za blagdanski stol.
Sastojci
- 4 jaja
- 1 šaka mladog lišća špinata
- 100 g svježeg sira s vrhnjem
- 1/2 režnja češnjaka
- sol
Recept za punjena jaja
Skuhajte jaja
Skuhajte jaja na tvrdo pa ih oljuštite i prerežite na polovice. Izvadite žumanjak i stavite u zdjelicu.
Prelijte
Mladi špinat prelijte vrelom vodom pa ostavite da se ohladi te zatim dobro ocijedite.
Izmiksajte
Izmiksajte sa svježim sirom i protisnutim češnjakom.
Nadjenite
Posolite, promiješajte i nadjenite jaja.
Pospite
Na kraju pospite smrvljenim žumanjkom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice