Špinat je najboljeg okusa u mladom izdanju te najbogatiji hranjivim tvarima, posebno željezom, beta karotenom, folnom kiselinom, kalcijem i vitaminom C, a pri kupnji treba paziti da lišće nije uvelo ili oštećeno.

U ovom zelenom povrću možete uživati na brojne načine: kuhanom s krumpirom, ali i sirovim na salatu, u smoothijima ili kao pesto, a odličan je i u juhama, s tjesteninom (posebno je ukusan u lazanjama), rižom, lososom te s mlječnim proizvodima i jajima.

Osim u salatama odličan je dodatak i za nadjevena, punjena jaja. Ovakav obrok izgleda vrlčo privlačno pa je savršeno predjelo ili prilog za blagdanski stol.

Sastojci

  • 4 jaja
  • 1 šaka mladog lišća špinata
  • 100 g svježeg sira s vrhnjem
  • 1/2 režnja češnjaka
  • sol

Recept za punjena jaja

10:22
Korak 1

Skuhajte jaja

Skuhajte jaja na tvrdo pa ih oljuštite i prerežite na polovice. Izvadite žumanjak i stavite u zdjelicu.

10:28
Korak 2

Prelijte

Mladi špinat prelijte vrelom vodom pa ostavite da se ohladi te zatim dobro ocijedite.

10:29
Korak 3

Izmiksajte

Izmiksajte sa svježim sirom i protisnutim češnjakom.

10:29
Korak 4

Nadjenite

Posolite, promiješajte i nadjenite jaja. 

10:30
Korak 5

Pospite

Na kraju pospite smrvljenim žumanjkom.