Shakshuka ukusan slani doručak iz tave, koji sadrži poširana jaja u pikantnom umaku od rajčice. Potječe iz sjevernoafričkog područja, jako je jednostavno za napraviti, a idealan je obrok ako želite pripremiti zasitan i brz doručak ujutro.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 500 ml pasate od rajčice
- bosiljak
- crvena dimljena paprika
- sol
- papar
- 6 jaja
- 115 g mozzarelle
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckanog luka dinstajte ga. Dodajte češnjak, dok se prodinsta sve skupa dodajte pasate od rajčice, nasjeckani bosiljak, crvene paprike, sol i papar. Zakuhajte umak i smanjite vatru. Nježno razbijte jaja u tavi preko rajčica i oko jaja stavite svježe sir mozzarelle. Zaklopite tavu i kuhajte tako 15 minuta ili dok se jaja ne ispeku. Ukrasite dodatnim bosiljkom i poslužite uz domaći kruh.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice