Fritataje omiljeno jelo od jaja mnogima, a za danas smo pronašli sočnu fritatu s palentom i pršutom koju možete jesti za ručak ili doručak. Skuhajte palentu, pomiješajte s jajima i tikvicama i dobit ćete ukusno i zasitno jelo za cijelu obitelj. 

Od dodatak na fritaju možete umjesto pršuta staviti kobasice ili neki sir po izboru. 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 375 ml mlijeka
  • 55 g palente
  • 6 jaja
  • 150 g ribanog sira
  • 250 g cherry rajčice
  • 2 tikvice
  • 8 kriška pršuta

Priprema:

Zagrijte pećnicu na  220ºC, zagrijte ulje u tavi i dodajte luk. Dodajte nakon toga češnjak te mu dodajte mlijeko i 250 ml vode nakon što se sve prodinsta. Pustite da se lagano kuha, neprestano miješajući dodajte palentu. Smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje 8-10 minuta dok se palenta ne skuha. 

Recept za fritatu od palente, pršute i sira
deeliver-A46X48nYhoU-unsplash Fritata od pršute

Pomiješajte jaja i sir u zdjeli, začinite i pomiješajte s palentom. Dodajte 3/4 rajčice i tikvica u tavu, a ostatak ostavite za posluživanje. Promiješajte te prebacite u pećnicu na 20 minuta ili dok ne postane zlatne boje. 

Izvadite i ostavite da se hladi. Servirajte s pršutom i rajčicom na vrhu. 

Izvor: delicious