Fritataje omiljeno jelo od jaja mnogima, a za danas smo pronašli sočnu fritatu s palentom i pršutom koju možete jesti za ručak ili doručak. Skuhajte palentu, pomiješajte s jajima i tikvicama i dobit ćete ukusno i zasitno jelo za cijelu obitelj.
Od dodatak na fritaju možete umjesto pršuta staviti kobasice ili neki sir po izboru.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- luk
- 2 češnja češnjaka
- 375 ml mlijeka
- 55 g palente
- 6 jaja
- 150 g ribanog sira
- 250 g cherry rajčice
- 2 tikvice
- 8 kriška pršuta
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220ºC, zagrijte ulje u tavi i dodajte luk. Dodajte nakon toga češnjak te mu dodajte mlijeko i 250 ml vode nakon što se sve prodinsta. Pustite da se lagano kuha, neprestano miješajući dodajte palentu. Smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje 8-10 minuta dok se palenta ne skuha.
Pomiješajte jaja i sir u zdjeli, začinite i pomiješajte s palentom. Dodajte 3/4 rajčice i tikvica u tavu, a ostatak ostavite za posluživanje. Promiješajte te prebacite u pećnicu na 20 minuta ili dok ne postane zlatne boje.
Izvadite i ostavite da se hladi. Servirajte s pršutom i rajčicom na vrhu.
Izvor: delicious
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice