Jednostavne rolice od zapečenog patlidžana punjene feta sirom idealan su izbor za laganu ljetnu večeru. Patlidžan i feta sir svojim se aromama savršeno uklapaju, a kao dodatak uz njih preporučamo vam pršut koje će pojačati aromu zapečenih patlidžana. Ovo mediteransko jelo uz to što je jako ukusno ima i visoke nutritivne vrijednosti.
Sastojci:
- 4 žlice limunova soka
- 5 žlica maslinovog ulja
- sol i papar
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 2 srednje velika patlidžana
- 100 g feta sira
- 4 žlice jogurta
- 1 žlica sirnog namaza
Priprema:
Pomiješajte limunova soka, ulje, sol i papar. Očišćeni patlidžan narežite na ploške. Premažite ploške marinadom, poklopite i ostavite sat vremena. Razmrvite fetu pa je po,iješajte s jogurtom i sirnom namazom.
U grill tavi zagrijte ulje pa pržite ploške patlidžana s obje strane. Stavite ih na papirnati ubrus da se ocijede, a kada se ohlade, premažite ih kreom od sira i smotajte. Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice