Ako ste ste još u fazi pripreme ajvara za zimnicu i volite ljući ajvar, ovo je pravi recept za vas. Priprema se jednostavno bez pečenja povrća, dovoljan vam je samo blender.
Sastojci:
3 rog paprika
2 patlidžana
1 ljuta papričica
maslinovo ulje
himalajska sol
papar
Priprema:
Paprike narežite, očistite od sjemenki, stavite u posudu i marinirajte u maslinovu ulju i soli dva do tri sata. Nakon što se malo opuste, stavite ih u dehidrator na 6 do 7 sati da omekšaju. Patlidžane dobro operite, posušite i narežite na kockice. Izblendajte paprike i patlidžane, po potrebi dodajte još maslinovog ulja, soli i papra.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice