Rolice od patlidžana sa fetom jednostavno je u ukusno jelo koje kombinira bogate okuse pečenog patlidžana, kremaste fete i sočnih rajčica. Odličan je izbor za vaš idući ručak, zbog svoje brze i jednostavne pripreme u samo nekoliko koraka.
Sastojci:
- 160 ml maslinovog ulja
- 700 g patlidžana
- 1 luk
- 6 češnja češnjaka
- 400 g pasate od rajčice
- 400 g feta sira
- 2 korice limuna
- 80 ml soka od limuna
- origano
- hrskavi kruh
Priprema:
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Začinite patlidžan sa pahuljicama soli i papru, zatim kuhajte, u 3 serije, 2 minute s svake strane ili dok ne porumene, dodajući još 2 žlice ulja uz svaku količinu. Ocijeditina papirnatom ručniku.
Zagrijte preostale 2 žlice ulja u svakoj tavi na srenje jakoj vatri. Kuhajte luk i češnjak, povremeno miješajući, 15 minuta. Dodajte rajčice i 80 ml vode. Zdrobite polovicu cherry rajčica stražnjom stranom žlice i kuhajte uz povremeno miješanje još 10 minuta.
U međuvremenu stavite fetu, koricu, sok i nasjeckani origano u srednju zdjelu i miješajte, usitnjavajući fetu dok se dobro ne sjedini. Začinite svježe mljevenim crnim paprom.
Uzmite 1 krišk patlidžana odjednom, stavite na dasku i žlicom stavite 2 žlice festa smjesa na najmasniji kraj, zatim zarolajte. Ponovite s preostalim patlidžania i smjesom. Ohladite dok umak ne bude spreman.
Kad ste skoro spremni za posluživanje, stavite kolute patlidžana u tavu s umakom, žlicom prelijte malo umaka preko svakog koluta patlidžana. Kuhajte poklopljeno na srednjoj vatri 15 minuta da se patlidžan zagrije i da se okusi prožmu.
Pospite dodatnim origanom i začinite solju i paprom. Poslužite uz hrskavi kruh.
izvor:delicious
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice