Ljeti je potrebno jesti laganiju hranu, zbog velikih vrućina, a mi smo za vas pronašli jednostavan recept za slatki doručak sa zapečenim breskvama i mekanom burratomna hrskavom kruhu. Kako bi pojačali slatkoću breskvi, burratu prelijte medom. Za pripremu ovog jela trebat će vam svega 15 minuta, a možete ga spremiti i kao predjelo na nekom druženju. U nastavku teksta pronađite video u kojem je detaljno prikazana priprema slatkog ljetnog obroka.
Sastojci:
- 1 štruca kruha
- maslinovo ulje
- 5 breskvi
- ulje
- 2 žlice meda
- sir burrata
- nasjeckana pistacija
- svježa menta
Priprema:
Narežite kruh na kriške, premažite obje strane kruha uljem. Zagrijte roštilj, stavite kriške kruha da se zapeku s obje strane, dok ne dosegnu zlatnu koricu. Maknite šnite kruha sa strane, pa na istu tu tavu stavite breskve premazane maslacem. Zapecite ih s obje strane, dok se ne karameliziraju. Posložite breskve na tanjur, na njih stavite burratu po kojoj prelijte meda.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice