Salata od kupusa mnogima je najdraža i većina ju sprema na klasičan način tako da ju začine sa octom i soli. Pronašli smo drugčiju verziju ove omiljene klasične salate koja potječe iz Njemačke. Njemci u svoju salatu od kupusa dodaju temeljac od povrća, šećer, kim i luk, na taj način salata postaje još sočnija. 

Sastojci:

  • 900 g zelenog kupusa
  • 70 ml temeljca od povrća
  • 4 žlice octa
  • 3 žličice šećera
  • 2 žlice ulja
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice kima
  • 1 glavica luka
  • papar

Priprema

Operite zelje, očistite i naribajte ga na tanke trakice. Kupus začinite sa soli i šećerom i onda ga dobro izgnječite rukama kako bi uklonili višak vode. U kupus dodajte nasjeckani luk. U posebnoj zdjeli izmiješajte temeljac, ulje, ocat i kim. Prelijte preko kupusa, izmiješajte i poslužite.