Salata od kupusa mnogima je najdraža i većina ju sprema na klasičan način tako da ju začine sa octom i soli. Pronašli smo drugčiju verziju ove omiljene klasične salate koja potječe iz Njemačke. Njemci u svoju salatu od kupusa dodaju temeljac od povrća, šećer, kim i luk, na taj način salata postaje još sočnija.
Sastojci:
- 900 g zelenog kupusa
- 70 ml temeljca od povrća
- 4 žlice octa
- 3 žličice šećera
- 2 žlice ulja
- 2 žličice soli
- 2 žličice kima
- 1 glavica luka
- papar
Priprema:
Operite zelje, očistite i naribajte ga na tanke trakice. Kupus začinite sa soli i šećerom i onda ga dobro izgnječite rukama kako bi uklonili višak vode. U kupus dodajte nasjeckani luk. U posebnoj zdjeli izmiješajte temeljac, ulje, ocat i kim. Prelijte preko kupusa, izmiješajte i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice