Jednostavna i brza tjestenina koju ćete obožavat ovog ljeta. Sve što vam je potrebno su klasične jednostavne namirnice koje idu u pesto, no ovaj put umijesto bosiljka ubacite kelj.Kelj se smatra superhranom zbog svojih hranjivih sastojaka i bogatsvo kalija koje sadrži.
Sastojci:
- 85 g pinjola
- 85 g parmezana
- 3 češnja češnjaka
- 75 ml maslinovog ulja
- 85 g kelja
- sok od 1 limuna
- tjestenina
Priprema:
Stavite pinjole, parmezan, češnjak, ulja, kelj i limunov sok u blender i napravite umak. Skuhajte tjesteninu i kad je gotova.
Stavite u tavu i prelijte pestom od kelja. Prilikom serviranja tjesteninu poslužite s ribanim parmezanom i maslinovim uljem.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice