Paprike su svestrano ljetno povrće koje se koristi u raznim jelima, osim salata. Mogu se peći ili puniti nadjevima od mesa ili gljiva, a mnogima su upravo punjene paprike omiljeno ljetno jelo. Voli ih hrvatski vaterpolist i srebrni olimpijac Josip Vrlić, a verziju bez mesa obožavala je pokojna princeza Diana.

Nemate li vremena za kuhanje klasičnih punjenih paprika, pripremite ih punjene vrhnjem i šunkom i zapečene u pećnici. Jelo je gotovo za pola sata. 

Sastojci:

  • 2 paprike babure
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • 100 g šunke po izboru
  • malo soli i papra
Recept za zapečene paprike punjene vrhnjem i šunkom
Shutterstock 

Priprema:

Paprike operite i prepolovite. Šunku ili šunku narežite na sitne kockice i pomiješajte s kiselim vrhnjem pa tom smjesom punite paprike.

Punjene paprike pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta.