Paprike su svestrano ljetno povrće koje se koristi u raznim jelima, osim salata. Mogu se peći ili puniti nadjevima od mesa ili gljiva, a mnogima su upravo punjene paprike omiljeno ljetno jelo. Voli ih hrvatski vaterpolist i srebrni olimpijac Josip Vrlić, a verziju bez mesa obožavala je pokojna princeza Diana.
Nemate li vremena za kuhanje klasičnih punjenih paprika, pripremite ih punjene vrhnjem i šunkom i zapečene u pećnici. Jelo je gotovo za pola sata.
Sastojci:
- 2 paprike babure
- 2 dcl kiselog vrhnja
- 100 g šunke po izboru
- malo soli i papra
Shutterstock
Priprema:
Paprike operite i prepolovite. Šunku ili šunku narežite na sitne kockice i pomiješajte s kiselim vrhnjem pa tom smjesom punite paprike.
Punjene paprike pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice