Hrvatski vaterpolist Josip Vrlić osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, a postao je viralan zbog svoje građe tijela za koju mnogi tvrde da je sličnija popularnom "dadbodu" više nego tijelu profesinalnog sportaša.

Neočekivana zvijezda Olimpijskih igara otkrio je koje mu je omiljeno jelo. Srebrni Olimpijac uživa u punjenim paprikama, za koje kaže da mu ih je prvo pripremala baka, a sada sestra. Osim ovog popularnog ljetnog jela, za HRT je priznao da više voli pivo nego vino, meso nego ribu te sladoled nego kolače.

Punjene paprike obožavala je i princeza Diana, ali u verziji bez mesa.

Ako i vi za pojam ljeta vezujete punjene paprike ili ih jedete tijekom cijele godine, donosimo vam malo drugačiji recept. Klasičnu pripremu kuhanja paprika punjenih mesom i rižom u umaku od rajčica zamijenite pripremom u pećnici.

Recept za punjene paprike iz pećnice

Sastojci:

  • 4 paprike
  • 250 g mljevenog mesa
  • 50 g riže
  • jaje
  • sol, papar
  • ulje
  • žličica mljevene crvene paprike
  • pasirana rajčica
  • ljubičasti luk
  • 2 češnja češnjak

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, rižu skuhanu do pola, jaje, sol, papar i mljevenu papriku. Paprike operite i izdubite. Pripremljenom smjesom napunite paprike. U dubljoj posudi na dvije žlice ulja popržite luk, dodajte rajčicu i češnjak. Začinite solju i paprom te kuhajte 20 minuta.

Umak prebacite u vatrostalnu posudu s poklopcem, posložite punjene paprike, poklopite posudu i pecite u pećnici 20 minuta na 160 stupnjeva. Nakon 20 minuta, otklopite paprike te zapecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.