U sezoni paprika jedno od najomiljenijih vrlo zasitnih i ukusnih jela koja mame mirisom zasigurno su punjene paprike. No one ne moraju uvijek biti punjene mljevenim mesom. Budite kreativni i pripremite ih punjene sirom, a u ovom receptu dodajte omiljeni umak bešamel.

Recept za paprike punjene sirom u umaku bešamel

Sastojci:

  • 6 paprika babura
  • 1 luk
  • 2 rajčice
  • 500 g feta sira
  • 200 g ribanog sira
  • 3 jaja
  • papar, origano

Za umak:

  • 40 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice brašna
  • 700 ml mlijeka
  • papar
  • sol
  • muškatni oraščić

Priprema:

  1. Izmrvite feta sir, dodajte naribani sir, jaja, nasjeckani luk i rajčicu te začinite paprom i origanom te dobro promiješajte. 
  2. Napunite očišćene paprike ovom smjesom i stavite ih u tepsiju.
  3. Umak pripremite tako da zagrijete maslac s maslinovim uljem i u njemu pržite brašno dvije minute na laganoj vatri. 
  4. Dodajte vruće mlijeko uz stalno miješanje, kuhajte dvije minute na laganoj vatri. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  5. Umak izlijte u tepsiju oko paprika. Pokrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C 30 minuta.
  6. Nakon što skinete foliju, pecite 15 minuta na 200°C.