Pečeno pile, purica, guska ili patka s mlincima obično se poslužuju kao svečani ručak, ali ukusnu puretinu (ili piletinu) s mlincima možete pripremiti i tijekom radnog tjedna ili za vikend. Pureće odreske zapecite s mlincima u kremastom umaku od vrhnja i gorgonzole.

Recept je brži ako koristite gotove mlince, ali naučite kako jednostavno napraviti domaće mlince od samo 3 sastojka

Sastojci:

  • 100 g mlinaca
  • 2 dl vrhnja za kuhanje ili milerama
  • 300 g puretine
  • 30 g gorgonzole
  • 1 kocka za juhu od povrća
  • 100 g kiselog vrhnja

Priprema:

Puretinu narežite na odreske i ispecite. Kocku za juhu (ili dodati juhu) izmiksati u vatrostalnoj zdjeli, pa dodati vrhnje za kuhanje - mileram i kiselo vrhnje.

U taj umak dodajte gorgonzolu i pečenu puretinu, a zatim na sve to stavite sirove mlince i još vrhnja.

Pecite u pećnici dvadesetak minuta na 200 stupnjeva.

 Izvor: Stil