Pečeno pile, purica, guska ili patka s mlincima obično se poslužuju kao svečani ručak, ali ukusnu puretinu (ili piletinu) s mlincima možete pripremiti i tijekom radnog tjedna ili za vikend. Pureće odreske zapecite s mlincima u kremastom umaku od vrhnja i gorgonzole.
Recept je brži ako koristite gotove mlince, ali naučite kako jednostavno napraviti domaće mlince od samo 3 sastojka.
Sastojci:
- 100 g mlinaca
- 2 dl vrhnja za kuhanje ili milerama
- 300 g puretine
- 30 g gorgonzole
- 1 kocka za juhu od povrća
- 100 g kiselog vrhnja
Priprema:
Puretinu narežite na odreske i ispecite. Kocku za juhu (ili dodati juhu) izmiksati u vatrostalnoj zdjeli, pa dodati vrhnje za kuhanje - mileram i kiselo vrhnje.
U taj umak dodajte gorgonzolu i pečenu puretinu, a zatim na sve to stavite sirove mlince i još vrhnja.
Pecite u pećnici dvadesetak minuta na 200 stupnjeva.
Izvor: Stil
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice