Donosimo recept za najukusnije kiflice koje su gotove za 30 minuta! Dobra stvar kod ovih kiflica je što su ukusne i sljedeći dan (zapakirajte ih u čistu vrećicu-posudicu i ostavite u hladnjaku, kako bi duže ostale svježe).
Možete ih puniti raznim džemovima, kremama ili ostaviti prazne.
Sastojci:
500g brašna
20 g kvasca
250 ml tople vode
50 ml ulja *
1 žličica soli
1 žličica šećera
sezam
majoneza (za premazivanje)
Priprema:
Pećnicu odmah upaliti na 200C da se grije. Kvasac razmrvite u veću zdjelu, dodajte žličicu šećera i brašna, 250 ml tople vode i pomiješajte s 50 ml ulja. Postupno dodavati 500 g brašna i sol.
Sve sastojke sjediniti i zamijesiti glatko tijesto. Sve je odmah gotovo, ne smije se dići ni kvasac ni tijesto. Od tijesta razvaljajte krug debljine 2-3 mm i izrežite ga na 16 dijelova.
Možete raditi slatke i slane kiflice. Možete ih puniti džemom, kremama ili ostaviti prazne. Trokute zarolajte u rolice.
Slane kiflice premažite majonezom ili otopljenim margarinom i pospite sezamom. Peći na 190C dok ne porumene oko 20 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice