Donosimo recept za najukusnije kiflice koje su gotove za 30 minuta! Dobra stvar kod ovih kiflica je što su ukusne i sljedeći dan (zapakirajte ih u čistu vrećicu-posudicu i ostavite u hladnjaku, kako bi duže ostale svježe).

Možete ih puniti raznim džemovima, kremama ili ostaviti prazne.

Sastojci:

500g brašna
20 g kvasca
250 ml tople vode
50 ml ulja *

1 žličica soli
1 žličica šećera
sezam
majoneza (za premazivanje)

recept za kiflice
Shutterstock 

Priprema:

Pećnicu odmah upaliti na 200C da se grije. Kvasac razmrvite u veću zdjelu, dodajte žličicu šećera i brašna, 250 ml tople vode i pomiješajte s 50 ml ulja. Postupno dodavati 500 g brašna i sol.

Sve sastojke sjediniti i zamijesiti glatko tijesto. Sve je odmah gotovo, ne smije se dići ni kvasac ni tijesto. Od tijesta razvaljajte krug debljine 2-3 mm i izrežite ga na 16 dijelova.

Možete raditi slatke i slane kiflice. Možete ih puniti džemom, kremama ili ostaviti prazne. Trokute zarolajte u rolice.

Slane kiflice premažite majonezom ili otopljenim margarinom i pospite sezamom. Peći na 190C dok ne porumene oko 20 minuta.