Mnoge domaćice čine veliku pogrešku prilikom pripreme smjese za palačinke. Kod palačinki je najvažnije da nisu žilave i da su mogle stajati dva dana. Jedan od trikova je staviti što manje mlijeka, a neke domaćice to i izbjegavaju.
U nastavku vam donosimo recept za palačinke koje mogu da stoje i do dva dana.
Sastojci:
3 šalice brašna
1 žlica šećera
malo soli
1/2 žličice praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
2,5 šalice gazirane vode
ulje
Priprema:
Brašno pomiješajte s gaziranom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli pa miješajte mikserom dok ne dobijete rijetku kašu. Dodajte jednu žlicu ulja i još malo miksajte. Za pečenje palačinki najprikladnija je tava s teflonskim dnom.
U tavu ulijte nekoliko kapi ulja, a kada se dobro zagrije, ulijte otprilike pola kutlače tekuće smjese, tek toliko da prekrije dno posude. Kada je jedna strana palačinke pečena, preokrenite je na drugu stranu. Prije pečenja svake palačinke u tavu dodajte nekoliko kapi ulja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice