Isprobajte recept za odličnu krumpir salatu s vlascem i lukom. Zaista nema puno posla oko pripreme, osim što ćete morati pričekati da se krumpir barem malo ohladi prije rezanja, a izvrsno pristaje uz meso s roštilja i sve što se može pripremiti na grill tavi.

Ovu krumpir salatu možete poslužiti dok je još mlaka, ali bit će podjednako ukusna i kad je dobro rashladite. 

Sastojci:

1 kg krumpira
1 glavica luka
200 ml mlakog povrtnog temeljca
4 žlice octa
3 žlice ulja
3 žlice nasjeckanog vlasca

Priprema:

Krumpir dobro operite pa ga kuhajte u posoljenoj vodi 25 min. Luk ogulite i narežite na tanke kolutove. Kuhani krumpir ocijedite, ogulite, narežite na ploške debljine 0,5 cm i odmah ga pomiješajte s lukom. U posudici pomiješajte temeljac, ocat, malo soli i papra pa time prelijte još topli krumpir. Ostavite da odstoji 10 min i tek onda umiješajte ulje.

Prije posluživanja kušajte salatu, po potrebi je dodatno začinite, a na kraju dodajte i vlasac. Poslužite je mlaku ili u potpunosti rashlađenu.