Slani muffini odličan su doručak, ali i predjelo. Ako planirate kućnu proslavu bilo kod sebe ili kod prijatelja, pripremite ove pikantne muffine i poslužite ih ili ponesite na doček nove godine.
Sastojci
400 g povrća (1 tikvica, 1 mrkva, malo brokule, 1/2 ljute papričice)
1/2 žličice luka u prahu
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/8 žličice kurkume u prahu
250 g tofua
50 g brašna od slanutka
1 čajna žličica sode bikarbone
2-3 žlice biljnog mlijeka
2 žlice suhog kvasca
Popržite povrće
U tavi na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk pa dodati nasjeckane tikvice, mrkvu i brokulu. Pržite par minuta dok ne omekša pa dodajte nasjeckanu ljutu papričicu. Posolite i popaprite pa pospite lukom i češnjakom u prahu te kurkumom. Dobro izmiješajte i pržite dok sve povrće ne omekša.
Izmiksajte smjesu
U blenderu pomiješajte tofum brašno od slanutka i sodu bikarbonu. Sve dobro izmiješajte pa ulijte mlijeko i ponovo izmiksajte. Smjesu za muffine izlijte u zdjelu pa dodajte proprženo povrće i promiješajte. Dodajte kvasac i sve dobro promiješajte.
Pecite
Smjesu za muffine izlijte u nauljeni kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice