Slani muffini odličan su doručak, ali i predjelo. Ako planirate kućnu proslavu bilo kod sebe ili kod prijatelja, pripremite ove pikantne muffine i poslužite ih ili ponesite na doček nove godine.

Sastojci

400 g povrća (1 tikvica, 1 mrkva, malo brokule, 1/2 ljute papričice)
1/2 žličice luka u prahu
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/8 žličice kurkume u prahu
250 g tofua
50 g brašna od slanutka
1 čajna žličica sode bikarbone
2-3 žlice biljnog mlijeka
2 žlice suhog kvasca

10:05
Korak 1

Popržite povrće

U tavi na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk pa dodati nasjeckane tikvice, mrkvu i brokulu. Pržite par minuta dok ne omekša pa dodajte nasjeckanu ljutu papričicu. Posolite i popaprite pa pospite lukom i češnjakom u prahu te kurkumom. Dobro izmiješajte i pržite dok sve povrće ne omekša.

10:06
Korak 2

Izmiksajte smjesu

U blenderu pomiješajte tofum brašno od slanutka i sodu bikarbonu. Sve dobro izmiješajte pa ulijte mlijeko i ponovo izmiksajte. Smjesu za muffine izlijte u zdjelu pa dodajte proprženo povrće i promiješajte. Dodajte kvasac i sve dobro promiješajte.

10:06
Korak 3

Pecite

Smjesu za muffine izlijte u nauljeni kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.