Količina sastojaka idealna je za dvije osobe, a priprema će trajati oko jedan sat.
Sastojci:
5 krumpira
8 šampinjona
1/2 ljubičastog luka
100 g pancete
2 režanja češnjaka
majčina dušica
1 dl bijelog vina
50 g goude
sol
svježe mljeveni papar
Priprema:
Pancetu ispržite na brzinu na tavi. Dodajte luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina. Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.
Neočišćeni krumpir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela da biste sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.Raspodijelite umak po krumpirima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata. Izvadite krumpir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.
izvor: 24sata.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice