Nema boljeg mirisa, a ni okusa od svježe pečenog domaćeg kruha. Iako za pripremu kruha trebate izdvojiti više vremena, ovaj recept ne sadrži kvasac pa nije potrebno čekanje da tijesto naraste. Brzo je spreman za pečenje pa je idealan i za početnike.

Sastojci:

500 g brašna
450 ml kravljeg sira ili grčkog jogurta
2 jaja
2 žlice praška za pecivo
1 žličica soli
1 žličica šećera

Priprema:

Pomiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo, sol, šećer i ulijte jogurt. Dodajte jaja i dobro promiješajte. Tijesto za kruh prebacite na pobrašnjenu podlogu pa ga pospite s malo brašna i kratko premijesite. Tijesto treba biti malo ljepljivo. Prebacite ga u pleh obložen papirom za pečenje pa ga malo spljoštite rukom i zarežite na par mjesta. Pecite kruh u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta.

Detaljan postupak pogledajte u videu: