Kad kod kuće nemate svježi kvasac, ne trebate očajavati jer suhi kvasac je jednako dobra zamjena. Napravite domaći kruh od integralnog brašna za koji vam treba jedno pakiranje suhog kvasca.

Sastojci:

350 ml tople vode
2 žličice šećera
1/2 žličice vanilin šećera
7 g suhog kvasca
100 g integralnog brašna
440 g pšeničnog brašna
20 ml ulja
50 g mekinja

Priprema:

U toploj vodi pomiješajte sol, šećer, prah vanilije i suhi kvasac, izmiješajte pjenjačom. Dodajte prosijana oba brašna. Promiješajte, pa dodajte ulje. Zamijesite tijesto u zdjeli pa ga pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji oko 2 sata. Ručno zamijesite kruh na pobrašnjenoj površini. Zarolajte tijesto, pa rubove stisnite rukama kao da štipate. Pospite kruh mekinjama. U pleh obložen papirom za pečenje pospite mekinje pa stavite kruh. Pokrijte prozirnom folijom i kuhinjskom krpom. Ostavite da odstoji oko sat vremena. Skinite papir za pečenje i kruh prebacite u tepsiju. Nožem iscrtajte rubove u obliku spojenih strelica, pa pecite na 240°C oko 30-35 minuta.

Detaljan postupak pogledajte u videu: