Cvjetača je zdravo povrće iz porodice kupusnjača, a kod nas se uglavnom priprema u varivu ili kao pohana u pećnici. No jeste li znali da je ona i odlična podloga za tijesto za pizzu?

Osim što je ovo zdravija varijanta, s tijestom za pizzu od usitnjene cvjetače, badema i heljdinog brašna izbjeći ćete dizanje tijesta i znatno uštedjeti na vremenu. 

Pizza od cvjetače bit će gotova za manje od pola sata, a možete je nadjenuti uobičajenim dodacima za pizzu, poput umaka od rajčice i sira.

Sastojci

150 g cvjetače
1 bjelanjak
50 g mljevenih badema
40 g heljdinog brašna
1/4 žličice sode bikarbone
sol, papar

Recept za tijesto za pizzu od cvjetače

15:54
Korak 1

Usitnite cvjetaču

Cvjetaču usitnite u sjeckalici.

15:57
Korak 2

Napravite tijesto

Pomiješajte usitnjenu cvjetaču s tučenim bjelanjkom i svim navedenim sastojcima.

Kako pripremiti tijesto za pizzu od cvjetače
Shutterstock 

15:58
Korak 3

Pecite

Smjesu prebacite na lim obložen papirom za pečenje pa žlicom oblikujte krug. Pripazite da debljina bude podjednaka kako bi se ravnomjerno ispeklo. Pecite pet minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pa okrenite i pecite još minutu do dvije. 

15:59
Korak 4

Nadjev

Pečeno tijesto nadjenite dodacima po izboru i pecite dodatnih 10-ak minuta.