Cvjetača je zdravo povrće iz porodice kupusnjača, a kod nas se uglavnom priprema u varivu ili kao pohana u pećnici. No jeste li znali da je ona i odlična podloga za tijesto za pizzu?
Osim što je ovo zdravija varijanta, s tijestom za pizzu od usitnjene cvjetače, badema i heljdinog brašna izbjeći ćete dizanje tijesta i znatno uštedjeti na vremenu.
Pizza od cvjetače bit će gotova za manje od pola sata, a možete je nadjenuti uobičajenim dodacima za pizzu, poput umaka od rajčice i sira.
Sastojci
150 g cvjetače
1 bjelanjak
50 g mljevenih badema
40 g heljdinog brašna
1/4 žličice sode bikarbone
sol, papar
Recept za tijesto za pizzu od cvjetače
Usitnite cvjetaču
Cvjetaču usitnite u sjeckalici.
Napravite tijesto
Pomiješajte usitnjenu cvjetaču s tučenim bjelanjkom i svim navedenim sastojcima.
Pecite
Smjesu prebacite na lim obložen papirom za pečenje pa žlicom oblikujte krug. Pripazite da debljina bude podjednaka kako bi se ravnomjerno ispeklo. Pecite pet minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pa okrenite i pecite još minutu do dvije.
Nadjev
Pečeno tijesto nadjenite dodacima po izboru i pecite dodatnih 10-ak minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice