Povrtna variva odličan su obrok kad poželite nešto toplo na žlicu, a u našim krajevima zimi su nezaobilazna variva odkelja, kupusa i cvjetače. No cvjetaču možete pripremiti na više različitih načina, od pohane i pečene cvjetače u pećnici, preko složenaca do dinstane s povrćem u tavi kao u ovom receptu. YouTube kanal Tasty recipes for every day donosi prijedlog za ukusnu cvjetaču na talijanski način.
Sastojci:
450 grama cvjetače (kuhati 5 minuta u kipućoj slanoj vodi)
1 glavica luka
malo ulja
3 češnja češnjaka
1 mrkva
malo papra
2 rajčice
1 žlica umaka od rajčice
100 grama oprane i prokuhane riže
Priprema:
Prodinstajte luk i češnjak, pa dodajte krupno nasjeckanu mrkvu, zatim rajčice i umak od rajčice. Nakon par minuta dodajte začine i rižu. Dodajte vodu da se dobro promiješa. Nakon par minuta dodajte prokuhanu cvjetaču.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice